Om oss
OM OSS


Vi är en familj på 4 glada som bor på en hästgård utanför Hajom i Marks kommun, Västra Götaland.


Gemensamma nämnaren är att vi alla gillar fart och fläkt båder från motorer och riktiga hästkrafter. Mamma Elin och pappa Anders sköter allt det praktiska på gården medans dom två hästtokiga döttrarna Freja 8 år och Embla 5 år är bäst på att hitta på bus med sina små ponnyer och övriga djur på gården. Om man vill följa deras upptåg har dom en Facebook sida som heter Frejas och Emblas bravader.


Elin Schelander


37 år gammal Vattuman. Född och uppvuxen i Landvetter som ligger utanför Göteborg. Jobbar på Volvo PV som analysingenjör inom kvalité.

Haft ett antal hästar och ponnyer genom åren och ridit sen barnsben. Tränat och tävlat i både hoppning och dressyr motsvarande medelsvår nivå på ponny samt tävlat internationellt i grenen Mounted games. Är sedan 2017 ordförande i svenska MG-kommittèn där det aktivt arbetas med att utvidga sporten i landet.

Stort intresse i avel med hoppinriktade ridponnyer och bedriver i liten skala egen uppfödning ponnyer som förhoppningsvis kan användas av barnen i framtiden.

Andra intressen som ligger varmt om hjärtat är bilar och MC och försöker även komma iväg på gym för att träna när tillfälle ges.Anders Åhlander


40 år gammal Stenbock. Född och uppvuxen i Ljungsbro utanför Linköping. Egenföretagare och entreprenör i fastighetsbranschen.

Kör gärna MC och enduro, jagar vilt och tränar på gym på fritiden.

Freja & Embla


Freja är 8 år gammal och går i andra klass på Hyssnaskolan hon rider sin shettis Andrea (aka Musen) i Mounted games och B-ponnyn Carlton Brainy Box i hoppning. Dom dagarna hon inte rider är det datorspelet Star Stable som är ett stort intresse.


Embla är 5 år och går på dagis i Hyssna förskola och hon rider foderponnyn Flubber som är en stor shettis och ibland även Andrea som det är lite mer fart i. På söndagar går Embla på dansskola annars är det kul att leka med Schleich hästgården (leksaker) och slajm i alla dess former.Embla tränar upphopp: